недеља, 23. фебруар 2014.

За оне који избегавају да се причешћују да се не би заразили неком болешћу - Истинита Чињеница



Постоје хришћани који се плаше да приме Свето Причешће из разлога да се не би заразили неком болешћу или клицама од хришћана  који се причешћују.

Ка да би тако било, нико од свештенства не би био жив јер на крају Свете Литургије испију оно што остане у Светом Путиру, из кога се такође причешћује верни народ и многи од њих имају неку болест. Ипак ниједном свештенику се није десило ништа. Тело и Крв Господња су "огањ".
Једна од многих чињеница која доказује ову истину ван сумње је следећа:
Када је Митрополит Хиоса, Пантелејмон Фостинис (+ 1962), био проповедник Атика, једном је отишао да служи Литургију у болницу тј. место или карантин где се лече лепрозни(губави) болесници, које се звало "Спасење". Тамо су му медицинске сестре донеле велики тањир на коме је било пуно кашичица.

Зашто сте донели то - упитао их је.

Доктори су нам рекли да  причестите пацијенте са овим кашичицама, почев од најлакше болесних па све до оних тешких болесника - одговорише му медицинске сестре.

Не треба ми то - одговорио је свештеник у вери. Имам Свету Кашичицу. 

Наравно, на Светој Литургији је причестио све болеснике, а после пришао Часним Дверима да би испио Свето Причешће. Учинио је то да би га сви видели, и да лекари науче да је Свето Причешће ватра која сагорева све.

Извор: http://orthodoxianpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар