петак, 4. октобар 2013.

Ти си Божије ремек – дело


”Јер смо Његова (Божија) творевина, саздани у Христу Исусу створени за добра дела, која Бог унапред припреми да у њима ходимо.” (Ефесц. 2, 10)
Разлог због се може рећи да имаш вредност јесте јер је то изрекао Бог, а не зато што су други људи рекли о теби.
Многим људима недостаје самопоуздање. Они се не осећају добро у друштву самих себе, тако да се увек труде да оснаже себе помоћу нове гардеробе, коју ће носити, кола којих ће возити и ствари којих ће изрећи. Непрекидно се труде да себе што више оснаже да би се осећали боље у вези самих себе, јер, у ствари, себе не прихватају довољно – што је побуна против Бога.
Да је Бог желео да будеш нешто друго, не би ти постојао такав какав јеси. Али Он је хтео баш тебе! Он те је начинио да будеш ТИ!
Права самоувереност долази из 3 разлога;
  •  јер те је Бог створио,
  • јер је Христос умро за тебе на крсту,
  •  јер Дух Божији живи у теби
У Светом Писму (Библији) читамо; ”Јер смо Његова (Божија) творевина, саздани у Христу Исусу створени за добра дела, која Бог унапред припреми да у њима ходимо.” (Ефесц. 2, 10).
Нови завет је писан на строгрчком језику. Грчка реч за нашу реч ”творевина” је ”поема”. То просто значи као да је Господ изрекао; ”Ти си моја песма. Ти си моје ремек – дело. Нећу да имитираш неког другог. У тебе сам поставио посебне дарове – срце, способности, личност, искуствa, таленте – и Ја хоћу да их користиш.”
Ти имаш вредност због оног што је Бог изрекао за тебе и због тога што је учинио за тебе, као и за сваког од нас!
Створен си зато што си потребан! У Библији пише; ”Различни су дарови, али је Дух исти. И различне су службе, али је Господ исти. И различна су дејства, али је исти Бог који дејствује све у свима.” (1. Коринћ. 12, 4 – 6)
Ти си потребан!
  • Потребан си у својој цркви.
  • Потребан си у својој заједници.
  • Потребан си свом народу.
  • Потребан си на овој планети.
Да ниси потребан, Бог те не би ни створио! Он те није створио да би само седео беспослен и гунђао на све око себе. Он те је овде довео да би својим животом и активношћу начинио допринос својој цркви и заједници. И свако од нас је потребан.
Не постоје безначајни људи у Божијој породици. Сваки део је важан и потребан. Знаш ли која је најважнија светлост у мојој кући? То није велики лустер у дневној соби, већ мала стона лампа уз узглавље, помоћу које читам свако вече пред спавање.
Свачија улога је јако важна.
Ти си важан. Ти имаш вредност, јер је тако Господ рекао и јер је платио тако ужасно велики откуп за твој живот, кад је послао свог Сина, Исуса Христа, да на крсту умре за тебе.

Нема коментара:

Постави коментар