понедељак, 24. март 2014.

Чудо на празник Богојављања на реци Јордан

Они који су посетили Свету земљу и који ће је посетити у будућности, треба да знају да ток реке Јордан, када смо на страни Израела увек иде у десно. У ово се може уверити свако од нас, у било које доба године да посети реку.
На празник Богојављања, током  церемоније која је одржана истовремено од патријарха јерусалимског Теофила Трећег (који је био на израелској страни реке Јордан),  и православног свештенства државе Јордан (који су били на супротној обали реке Јордана ), вода је наставила да тече као и увек ка десној страни. Али, чим су патријарх и свештеник из Јордана бацили крстове  у реку уз певање богојављенског тропара ,,Во Јордање крешчајушчу сја Тебје Господи...(Док си се крстио у Јордану, Господе...)'', вода је на неким местима почела  мистериозно да кључа. Овај феномен се проширио и онда, пред нашим очима, река је почела да тече правећи два тока, један на десно а други на лево, изазивајући тако водени сукоб између токова! На крају, после неколико секунди чудо је  било потпуно: преовладао је нови ток! Јордан се почео враћати уназад!
Овај чудесан догађај  се дешавао сво време док су два крста била у води. Оног тренутка када су извађени из воде, река је почела да се полако враћа у првобитни ток.



Извор: http://orthodoxianpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар