субота, 19. новембар 2011.

Извор Воде Живе

  Човеку не треба много да би схватио математику,хемију,биологију,философију,механику,физику или било коју овоземаљску науку.Довољно је савршен да све ово научи у основној и средњој школи као и на академским студијама,а за све то му укупно треба 16 година. Увек ће ми бити нејасне неке ствари у вези нас људи: створења смо Божија,а упорно бежимо и скривамо се од Њега.
   Све ове горе наведене науке су необавезне у каснијем школовању човека .Човек бира правац и једну науку коју ће следити и изучавати и тако постати Магистар,Доктор,Професор,Научник исте те науке коју је проучавао.Наспрам тога стоји наука која у ствари игра и главну улогу не само у људском овоземаљском животу већ и животу после живота.  Посла нам Господ свога љубљенога Сина на Земљу да нас обрадује и утеши и поврх свега да руку спасења кроз Његово распеће и Васкрсење...;остави нам Христос у аманет науку којом се можемо спашавати од смрти,остави нам живот вечни,науку звана'' Жива Вода'' ,oстави нам Господ и показа правац и пут којим да идемо напред али нажалост нама то није довољно.
Извор Живе Воде
  „А који пије од воде коју ћу му Ја дати... постаће у њему извор воде која тече у живот вечни“.(Јн.4,14) (Извор је Христос, вода жива је Дух Свети); „Који у Мене верује, као што Писмо рече, из утробе његове потећи ће реке воде живе“„А ово рече о Духу кога требаше да приме они који верују у Име Његово (Јн.7,38-39)
   Ево науке,ево  Извора и Воде Живе...Да ли нам је за њу потребно 16 година или да кажем другачије, да ли нам треба 16 година да би схватили прави пут. Неко те године баци проучавајући сатанизам или окултне науке и опет умре у незнању.Други пак и не хају за било какав пут,њима је добро где су и опет умру у незнању. Словимо за најузвишенија и најсавршенија бића,круна и врхунац божанског стварања,а не можемо да схватимо просту ствар. Радимо са разломцима,алгебром,хемиским супстанцама,развијамо технологију,проваљујемо шифре,а не можемо да схватимо просту ствар...,
   ... па онда просто узмемо неку од горе наведених наука и са њом покушавамо да нађемо шифру за будући живот и тако искваримо цео Божји план и домострој о творевини и спасењу рода људског, што реко наш народ: ,,Исправљамо криве дрине; Јер како ћемо ми који смо твар Његова да се без Њега - Извора Воде Живе уздигнемо?
   








  


Нема коментара:

Постави коментар