четвртак, 13. јун 2013.

Деца рата












                                                                                                                                                
У Почетку, када на земљи владаше мир, човеку беше дарован страшни и узвишени дар - дар слободне воље
Злоупотребивши овај савршени дар живота човек је за само један једини тренутак увео човечанство у смрт. Тај дар слободе је у себеукључивао избор између два пута: пута добра и пута зла. Човек је изабрао - зло. Попут анђела који паде са Небеса, попут муње која севну, човечанство је пало у бездан трулежности и смрти.
Ми смо деца рата човековог против Бога и то је наше порекло. Пореклом смо из хиљада и хиљада година човековог страдања од глади, жеђи, наготе, ропства и смрти. Човек је на сваком кораку свог богоодступничког пута готово до темеља рушио сваки мост повратка своме Творцу. Човек је на сваком кораку на место свога Творца постављао свој несавршени разум и звер свог нихилизма.
Јездећи на тој звери човечанство је "напредовало" у потпуни назадак. Та звер се показала крајње опасном и данас се налази ван сваке контроле. Она прождире данашњу омладину као своју главну жртву. Нема ниједног младог човека који нијеухваћен у канџе те звери - Нихилизма.
Из рата у рат, из геноцида у геноцид, из холокауста у холокауст: људска историја се може сажети у једну једину реч - Смрт.
Од првих племенских ратова до првих грађанских ратова, од Француске до Бољшевичке револуције, од до II светског рата, од Вијетнама до ратова градских банди: човечанство је,  у својој слободи, увек изабирало стазу Смрти. Човечанство је увек изабирало стазу рата зла против добра.
У људској историји, историји нашег порекла, сви ратови су се кад-тад завршавали. Међутим, рат који је човек започео на самом почетку историје, наставља се све до данас и данашње поколење младих се налази усред њега. Свакога дана наш свет све више одступа од Истине и тмина тог рата опкољава нас све више, са свих страна. И та ће тмина постајати све црња и црња ако не будемо схватили да се рат којег се гнушамо, и та глад и то страдање које тај рат проузрокује, збивају на бојном пољу наших срца.
Тај рат није рат народа против народа, нити човека против човека, већ рат човека против Бога.


Из књиге Деца Апокалипсе и њихова хришћанска побуна - монаси Јован Марлер и Андреј Вермут

Извор: http://www.pravoslavni-odgovor.com/

Нема коментара:

Постави коментар